יום שלישי, 29 ביוני 2010

חדשנות חינוכית



במסגרת הקורס " שילוב טכנולגיות תקשוב ולמידה: היבטים בינלאומיים" התבקשנו לקרוא את המאמר "חדשנות חינוכית בבתי ספר משלבי תקשוב".
המאמר מציין כי בישראל נבחרו עשר יוזמות פדגוגיות חדשניות המשלבות תקשוב, בעשרה בתי–ספר,בכל שכבות הגיל ובאזורים גיאוגרפיים שונים ונבחנו. עיקר ההבחנה היה בין פרדיגמת הוראה מסורתית לבין פרדיגמת הוראה חדשנית. כלומר, בחינה של מקרי חדשנות פדגוגית המשלבים תקשוב ועשויים לקדם שינויים משמעותיים בתהליכי הוראה ולמידה בכיתה.
הממצאים מציגים מעורבות ותרומה שונה של גורמים ושל קבוצות גורמים ביוזמות חדשניות המשלבות תקשוב. התקשוב מביא לשינוי ברמה המוסדית, עדיין נשמרות מסגרות הזמן והמקום המסורתיות של שיעורי הלימוד במתכונתם הקיימת, אולם נוספו מרחבים חדשים ותבניות זמן חדשניות ונוצרה גמישות בזמן ובמרחב. התלמידים חווים מטלות אותנטיות משמעותיות וניתן מענה לצרכים ייחודיים.

כמי שמעוניינת להוביל חדשנות מסוג זה במסגרת בית הספר (בהתייחס לשנה בה נערך המחקר) אני די מעודדת מהתוצאות. חדשנות חינוכית בה אני מתנסה עכשיו היא טכנולוגיית הוויקי - השתתפות פעילה על בסיס שבועי במשימות הניתנות לי כפרט ולקבוצה

בכנס הארצי השנתי השמיני של מיט"ל 2010 שמתקיים היום. ידובר על שימושים חדשניים בטכנולוגיות למידה. על הכנס עוד אדבר בפוסטים הבאים.
בינתיים אתם מוזמנים לצפות בכנס מיט"ל השלישי , בחלקו הראשון דובר על שילוב של היילרן בלמידה .

יום שישי, 18 ביוני 2010

מתחילים בשלישית...


אז שוב אנחנו מתחילים סמסטר חדש.

כבר אין את החשש כמו בשני הסמסטרים האחרים. ישנה תחושה אחרת, של ביטחון ושל וודאות.


התחלנו את היום עם פסיכולוגיה , מאוד מעניין. המרצה מעביר את החומר ביסודיות ומתבל בהרבה הומור.

אבל מכל הקורס מה שהכי סיקרן אותי זה הקורס האחרון של מר יאיר צדוק - שפות וכלים לעיצוב סביבות למידה מתוקשבות, בו אנו נדרשים לעמוד ולהבין את מה שנמצא "מאחורי הקלעים" של דפי האינטרנט. לא קל העניין הזה. אך הסקרנות העניין והרעיון שאני אהיה מסוגל לבנות דף אינטרנט, הם אילו שימשכו אותי במהלך הסמסטר להתאמץ ולהשקיע בקורס.


הרבה עבודה מחכה לי (לפחות יוצאים לחופשת קיץ מהעבודה),כולי תקווה כי אצליח להנות מסמטר זה כמו סמסטרים קודמים.


מאחלת לכולנו הצלחה רבה.


הילה.